RK Slovenije
Območno združenje Škofja Loka

Kidričeva cesta 1, 4220 Škofja Loka

Telefonska številka:
+386 (04) 51 70 650


E-Pošta: sk.loka.ozrk@t-2.net in ozrk_skloka@t-2.net in sk.ozrk.loka@t-2.si

Št. TRR: 07000-0000187397
Davčna številka: 39268543
Matična številka: 5148880

Upravljanje piškotkov

Uradne ure pisarne:
Ponedeljek: od 8.00 do 12.00

Sreda: od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 16.00

Petek: od 8.00 do 12.00


Uradne ure skladišča:
Sreda: od 11.00 do 12.00

OD 1.8.2022 DO 4.9.2022 JE HUMANITARNO SKLADIŠČE ZAPRTO ZARADI LETNEGA DOPUSTA

POMOČ UKRAJINI:

AKCIJA ZBIRANJA SREDSTEV BO POTEKALA V ČASU URADNIH UR SKLADIŠČA

  

POMOČ UKRAJINI

Torek, 1. marec 2022

Rdeči križ Slovenije, območna enota Škofja Loka se skupaj z Župnijsko Karitas Škofja Loka in Civilno zaščito občine Škofja Loka pridružuje akciji zbiranja sredstev za pomoč prebivalcem v Ukrajini. 

Za vse tiste, ki želijo pomagati, je Rdeči križ Slovenije odprl sklic za zbiranje sredstev za pomoč prizadetim v Ukrajini.Svoj prispevek za akcijo "Pomoč Ukrajini" lahko nakažete na

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE, Mirje 19, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0310 0111 1122 296

SKLIC: SI00 96889

BIC BANKE: SKBASI2X

KODA NAMENA: CHAR

Uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemah in T-2 lahko prispevajo tudi s poslanim SMS na 1919 z besedo BEGUNCEM (prispevate 1 evro) ali BEGUNCEM5 (prispevate 5 evrov).

ISTOČASNO PA POTEKA TUDI AKCIJA " POZIV SOLIDARNOSTI Z NAŠIMI PRIJATELJI"

Vojna je zlo. Ker je prizadela naše ukrajinske prijatelje, jim moramo po naših močeh pomagati. Ukrajinski ambasador g. Mihajlo Brozovič se je osebno obrnil na nas in prosil, če lahko pomagamo in za naše prijateljsko mesto Buča, ki leži zahodno od Kijeva, zberemo sredstva za medicinski in sanitetni material.

Zaradi logističnih težav pri dostavi smo se dogovorili z bratskim romunskim mestom Siret, s katermi smo skupaj v združenju DOUZELAGE. To je mesto ob meji Romunije z Ukrajino in nedaleč od moldavske meje. Z ukrajinskim mestom Černivci imajo vzpostavljen humanitarni koridor za sprejem beguncev in pošiljanje pomoči. Njihov pravoslavni "karitas" lahko v Romuniji kupi potrebno medicinsko in sanitetno blago in ga dostavi v skladišče v Černivce, od koder bodo Ukrajinci naprej poskrbeli za dostavo v Bučo.

Pomoč za Bučo z dostavo v mesto Černivci zbiramo pri območni organizaciji Rdečega križa v Škofji Loki na računu, ki je odprt pri Gorenji banki:

Rdeči križ Slovenije - Območno  združenje  Škofja Loka,Kidričeva cesta 1, 4220 Škofja Loka

Številka računa je SI56 0700 0000 0187 397 SKLIC SI 00   246. Namen plačila:  Pomoč mestu Buča in Černivci 

Podeli:

MINEVA LETO DNI PRISOTNOSTI VIRUSA

Ponedeljek, 22. marec 2021

4. marca 2020 je bil v Sloveniji odkrit prvi primer okužbe z novim virusom SARS-Cov-2. Od takrat naprej se je naše življenje precej spremenilo in to na vseh področjih. Tudi na področju dela RKS OZ Škofja loka, kjer še vedno upoštevamo vse predpisane ukrepe in priporočila NIJZja in Ministrstva za zdravje za preprečevanje širjenja okužbe z virusom Covid-19.

Skladno z omenjenimi ukrepi, aktivnosti RKS OZ Škofja Loka potekajo na drugačen način, zato vas prosimo, da si pred napovedanimi aktivnostmi, aktualne informacije poiščete in preberete na naši spletni strani ali pa nas pokličete na 04 51 70 650 ali 051 454 929 oz. po e pošti: sk.loka.ozrk@t-2.net in vam bomo posredovali ustrezne informacije.

Hkrati vas obveščamo, da je skladišče s humanitarno pomočjo odprto le ob delitvah prehranskih paketov, za uporabo pa veljajo vsi predpisani ukrepi. Razdeljevanje ostale humanitarne pomoči poteka po predhodnem telefonskem klicu in potrditvi termina.  

Prav tako potekajo tečaji Prve pomoči za voznike motornih vozil in tečaji Prve pomoči za podjetja.  

RKS OZ Škofja Loka je tudi eden od organizatorjev terenskih krvodajalskih akcij, zato vse krvodajalke in krvodajalce obveščamo, da še vedno velja predhodno telefonsko naročanje za odvzem oz. darovanje krvi saj tako potencialno zmanjšujemo možnost prenosa corona virusa oz. virusa covid-19.

V tem času pa so s pobiranjem članarine za leto 2021 začele tudi naše Krajevne organizacije Rdečega križa, vendar v "brezstični" obliki, torej brez potrebnega podpisa. Prav tako pa ste nekateri na dom prejeli položnice, s katerimi je plačilo članairine še veliko bolj varno, sploh če le to opravite z uporabo elektronskega bančništva.

Hkrati vas prosimo da tudi sami, še vedno upoštevate osnovna navodila za preprečevanje širjenja corona virusa: ustrezna varnostna razdalja, nošenje zaščitnih mask in razkuževanje rok.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi.

Podeli:

OBVESTILO ZA BODOČE VOZNIKE MOTORNIH VOZIL

Sreda, 3. marec 2021

Vse, ki bi želeli narediti TEČAJ IN IZPIT IZ PRVE POMOČI ZA VOZNICE/KE MOTORNIH VOZIL, obveščamo da tečaji Prve pomoči za bodoče voznice/ke motornih vozil potekajo redno v skladu z NIJZ navodili, vendar je, zaradi prepovedi v preteklih mesecih in vladnih omejitev, čakalna vrsta.

V zavihku Prva pomoč si natančno preberite postopek prijave in sledite navodilom.

Hvala.

Podeli:

NAMENITEV DELA DOHODNINE

Torek, 9. februar 2021

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini - ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 117/06, 10/08, 78/08) lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 1% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov.
Za splošno-koristne namene se štejejo humanitarni nameni (vključno z varstvom človekovih pravic), nameni varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, invalidski, dobrodelni, ekološki, kulturni, športni, religiozni in drugi nameni, ki se opravljajo v okviru dejavnosti rezidentov Slovenije, ki so po posebnih predpisih ustanovljeni za opravljanje navedenih dejavnosti kot nepridobitnih dejavnosti, in katerim je s posebnim zakonom ali na podlagi posebnega zakona, zaradi opravljanja te dejavnosti priznan poseben status ali določeno, da je njihova
dejavnost v javnem interesu ali da je dobrodelna. Za rezidente iz prejšnjega stavka se ne štejejo rezidenti pravne osebe, ki so jih ustanovile ali katerih člani so pravne osebe javnega prava.

Obrazec lahko dobite na spodnji povezavi:

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

V obrazec vnesete svoje podatke (PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU), pod ime oziroma naziv upravičenca pa naše podatke:

RK SLOVENIJE, OBMOČNO ZDRUŽENJE ŠKOFJA LOKA

DAVČNA ŠTEVILKA: 39268543

Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje nevladnih organizacij in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov.

Upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko) na spletni strani FURS, ki bo za odmerno leto 2020 dopolnjen z novimi upravičenci po 15. maju 2021.
Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni do odstotka dohodnine, zaokrožen na desetinko odstotka, pri čemer skupno namenjen odstotek več upravičencem ne sme presegati enega odstotka odmerjene dohodnine. To pomeni, da lahko davčni zavezanec posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%,… ali 1% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1% dohodnine.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta za katero se dohodnina odmerja. Za leto 2020 upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. maja 2021. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Podeli:

NAŠE EKIPE PP POMAGAJO NA GOLNIKU

Sreda, 4. november 2020

Naše ekipe prve pomoči že od petka, 30. oktobra 2020, dalje pomagajo medicinskemu osebju bolnišnice Golnik v boju proti COVID-19 [❤]
 

Podeli:

KORONA SKLAD ZA ŠKOFJO LOKO

Ponedeljek, 26. oktober 2020

Po razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 smo v Škofji Loki vzpostavili Občinski center za pomoč, ki je dostopen na info@skofjaloka.si in 04 5112 397.
Če bi želeli postati prostovoljec/ka in pomagati, pošljite sporočilo na: info@skofjaloka.si


Finančno pa lahko pomagate:
KORONA SKLAD ZA ŠKOFJO LOKO SI56 0700 0000 0187 397
Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Škofja Loka (Kidričeva cesta 1, Škofja Loka)
Namen: POMOČ COVID 19
Koda namena: CHAR
Referenca: 00239-2020


Poskrbimo za svoje psihično in fizično zdravje. Ostanite zdravi!
 

Podeli:

KORONA VIRUS (COVID 19) napotki

Sreda, 18. marec 2020

Opozorilo in priporočila kako ravnati v času izrednih razmer:

Pri preprečevanju okužbe s koronavirusom veljajo enaka načela preventive kot pri preprečevanju drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Ker pa se izjemno hitro širi med ljudmi, sta najbolj učinkovita preventivna ukrepa omejevanje socialnih stikov ter dosledno upoštevanje higienskih priporočil.

V izogib širjenju virusa priporočamo naslednje preventivne ukrepe:

1.) Higienski preventivni ukrepi:

*Če zbolimo, ostanemo doma.
*Upoštevamo pravila higiene kašlja.
*Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo.

Če voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 odstotkov. Razkužilo za roke je namenjeno samo za zunanjo uporabo. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.

-Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
-Izogibamo se zaprtih prostorov, poskrbimo za redno zračenje.
-Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

2.) Ukrepi, namenjeni omejevanju socialnih stikov:

Ključni preventivni ukrep za zajezitev širjenja koronavirusa je omejevanje socialnih stikov, zato:

*velja prepoved zbiranja ljudi v zaprtih prostorih za več kot 100 oseb
*so odpovedane množične prireditve na prostem
*zaprta večina javnih ustanov (knjižnice, muzeji, kinodvorane, galerije, ...)
*je od 16. marca ustavljen javni potniški avtobusni in železniški promet, prevoz z gondolami in vzpenjačo
*je od 16. marca začasno prepovedana ponudba ter prodaja blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Sem se uvrščajo nastanitvene, gostinske, velnes, športno-rekreacijske, kinematografske, kulturne, frizerske, kozmetične in pedikerske storitve, kot tudi storitve iger na srečo in druge podobne dejavnosti.

3.) Pravilna higiena kašlja in kihanja:

- Preden zakašljate / kihnete, si pokrijte usta in nos s papirnatim robčkom.
ali
- Če robčka nimate, zakašljajte / kihnite v zgornji del rokava.
- Papirnat robček po vsaki uporabi odvrzite v koš.
- Po kašljanju/kihanju si umijte roke z milom ter vodo.

Bodite odgovorni do sebe in drugih, tako da se ne družite, da se izogibate stikom, da skrbite za higieno in razkuževanje ter da zdržite samoizolacijo, če pa morate v službo, se dobro zaščitite.

Ključni preventivni ukrep za zajezitev širjenja koronavirusa je omejevanje socialnih stikov (skupno pitje kave, igranje na otroških igralih,...), zato pojdite v tem času rajši v naravo.

PSIHOSOCIALNA POMOČ V ČASU KORONAVIRUSA:

na spletni strani ZD Škofja Loka https://www.zd-loka.si/?subpageid=54

(Dispanzer za mentalno zdravje) dobite podatek o prvi psihološki pomoči.

Lahko pa se obrnete tudi na našega dolgoletnega  prostovoljca dr.Damjana Slabeta, ki vam bo z veseljem priskočil na pomoč in vam pomagal, če boste potrebovali psihosocialno pomoč (tel. 041 740 447) ali pa mu pišite na mail: slabed@zf.uni-lj.si.

Več v pripetih datotekah:

OSTANITE ZDRAVI !

Podeli:

IŠČEMO KANDIDATE ZA EKIPO PRVE POMOČI

Četrtek, 16. maj 2013

BOLNIČARJI

TEDEN RDEČEGA KRIŽA

RK SLOVENIJE, OBMOČNO ZDRUŽENJE ŠKOFJA LOKA JE V LETU 2012 USTANOVIL EKIPO ZA POMOČ IN REŠEVANJE.  KER BI RADI OKREPILI NJENO  ČLANSTVO VABIMO PROSTOVOLJCE, KI BI BILI PRIPRAVLJENI SODELOVATI V EKIPI. ZAŽELJENO JE, DA IMAJO KANDIDATI OPRAVLJEN TEČAJ ZA BOLNIČARJE. INFORMACIJE NA TEL. 059-015-408.                        

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

OZRK Škofja Loka